6 oktober 2017

De eerste echte etappe is een feit

De eerste etappe was eigenlijk geen etappe, je zou het een proloog of een rondje om de kerk kunnen noemen. In de omgeving van Fès was een sprintje van maar liefst 12 km voorbereid, eigenlijk alleen maar om de startvolgorde voor de eerste echte etappe te bepalen. Weinig verrassends hier, wat wel opvalt is dat Nasser Al-Attiyah het veld aanvoert met zijn Toyota in een tijd van 8m38s wat neerkomt op een kleine 85 km/h. De eerstvolgende is Nani Roma met de Mini, maar die doet er al een halve minuut langer over.

Maik en Rob zijn 28e hier, gemiddeld 60 km/h wat laat zien dat de kop echt enorm veel sneller rijdt. Natuurlijk is de Bastion Hotels Toyota Hilux hageltjenieuw dus het is ook een beetje aftasten zo aan het begin, en vooral geen gekke dingen doen in die 12 kilometer want er zijn nog vele honderden kilometers te gaan.

Vandaag, de eerste etappe, gaat het van Fès naar Erfoud. Flinke special van bijna 370 km maar daarbij ook nog een aardig stukje asfalt van en naar het bivak: 460 kilometer, eigenlijk gewoon van Utrecht naar Parijs. Dat leverde vandaag een 27e tijd op, 24e in de FIA T1 klasse!

Voor morgen staat er weer een special op het programma, ongeveer net zo lang als die van vandaag, een kilometer of 350. De route gaat naar Erg Chebbi, het prachtige duinengebied in het oosten van Marokko. Morgen wel een lekker korte verbindingsroute met 24 km. 

Foto's via Rallymaniacs

 

2 oktober 2017

Nieuw(s)!

Na een lange tijd van stilte is er nu wat te melden. Eerder dit jaar stond plotsklaps de knaloranje Hilux te koop. Na 3 jaar trouwe dienst en 3 Dakarfinishes (en nog een paar andere rally's) was het tijd voor iets anders. Iets nieuws, iets beters, maar nog steeds oranje. En hoe.

Dat het misschien lijkt het wat op de oude auto kan kloppen, het is nog steeds een Hilux, gebouwd door het Belgische Overdrive. Hoe meer je er naar kijkt, hoe groter de verschillen blijken te zijn. Zeker onderhuids is het compleet anders, rondom heeft deze auto onafhankelijke wielophanging waar de oude een starre achteras had. Verder is er veel, heel veel carbon fibre verwerkt in het plaatwerk. Het is een plaatje. Helaas hebben we nog niet zoveel plaatjes, maar dat gaan we zeker goedmaken.

De auto is dus gloednieuw, vorige week afgeleverd en nu al onderweg naar zijn eerste rally. Dat wordt de Oilibya Rallye du Maroc, een rally die al jarenlang op de kalender staat van het Bastion Hotels Rally team. Dit jaar de een-na-laatste rally van het WK Cross Country wat betekent dat we hier een deelnemersveld zien met alle internationale toppers. Uitdaging genoeg dus.

Daarna wordt het tijd om de nieuwe auto aan het publiek voor te stellen, op 5 november is de RTL GP Preproloog in Valkenswaard en daar zijn jullie natuurlijk allemaal welkom om het allemaal zelf eens te bekijken, te beluisteren en te voelen. Kaarten voor de preproloog zijn al te krijgen in de voorverkoop, klik daarvoor op deze link.