19 april 2019

Etappe 7: Merzouga > Bouarfa

Ook naar Bouarfa hadden we een divers landschap. Het begin met de duinen van Erg Chebbi, de grootste van Marokko. En het eindigde in iets wat nog het meest lijkt op een WRC proef, vol gas naar de finish dus. Bij elkaar wel 435 km en dat duurde dus ook wel even. Maik en Rob finishten als 9e, weer binnen een half uur van de winnaar, dus eigenlijk heel erg prima. Wel gewoon 6,5 uur aan de gang geweest om het nieuwe bivak te bereiken maar ook de winnaar was ruim 6 uur onderweg. De auto is wel wat gehavend geraakt in de afgelopen dagen maar dat is meer cosmetisch. Lijkt erger dan het is dus.

De laatste etappe naar Oudja is een stuk korter dan de afgelopen dagen maar de ervaring van vele jaren is natuurlijk dat ook daar nog van alles mis kan gaan. Dus het is een kwestie van een beetje voorzichtig aan en lekker naar de finish, want in het klassement hangt er niet veel van af.

Foto door MDC / Photo Vision - Filip Decoster

Etappeverslag

18 april 2019

Etappe 6: Zagora > Merzouga

Vandaag veel zand op het programma, want we gaan naar Merzouga. Er waren 324 km in het roadbook opgenomen, maar niet iedereen heeft ze allemaal gemaakt. Zo viel Erik van Loon uit na een zware crash, en brandde de SSV van Peter Erren tot de grond toe uit. Maik en Rob waren lekker in hun element, ze finishten op een mooie 8e plaats op 1h01m03s achterstand op winnaar Besson. Die man rijdt in een Peugeot, een van de auto's die de afgelopen jaren meededen om de winst van Le Dakar. Helaas is het klassement wel over na de straftijd van etappe 4 maar ondanks dat zijn ze voorlopig toch alweer opgeklommen naar een 26e plaats algemeen. Onze twee stalgenoten hebben niet zoveel straftijd en bemannen momenteel een 6e en 12e plek in het klassement.

De zevende etappe van morgen gaat naar Bouarfa. We zijn nu in Merzouga en natuurlijk gaat het eerste deel van de proef weer door de duinen van Erg Chebbi, waarna we verder naar het noorden gaan en uiteindelijk het zand inruilen voor snellere delen. Oftewel, een hoop technische delen in de ochtend en in de middag zal navigatie een belangrijkere rol gaan spelen.

Foto door MDCRallymaniacs - Jeroen van Oers

Etappeverslag