4 oktober 2018

Maik en Rob weer op pad in Marokko

Het is begin oktober, en dat is al jaren het moment dat de Oilibya Rallye du Maroc plaats vindt. Maar dit jaar is alles net even anders. De rally is er nog, maar heet nu Rallye du Maroc en wordt niet meer georganiseerd door NPO maar door David Castera en zijn bedrijf ODC. Hij heeft een enorme hoeveelheid rally's op zijn naam staan, in deelname en organisatie. De laatste jaren was hij de navigator van Cyril Depres in de Peugeot, maar nu zwaait hij de scepter in Marokko.

Wat niet verandert is is het Bastion Hotels Dakar Team. Maik en Rob zijn er weer bij, de auto weer strak in oranje en de zinnen gezet op een mooie finish en goede voorbereiding op Dakar 2019. Want ook dit jaar staat die weer op de planning, dit jaar 100% Peru en dus een belachelijke hoeveelheid zand in de etappes. Dus ook al komen er wat minder etappes aan, die rally zal niet minder zwaar zijn.

In Marokko begint en eindigt de rally in Fes. Weinig verbinding voor de assistentie, want de meeste etappes zijn lussen rondom Erfoud. 

Vandaag was de eerste etappe, een proloog van een kilometer of 10. De mannen in oranje pakten een 19e tijd tussen ladingen fabrieksrijders. Het evenement is trouwens nog steeds de laatste etappe in het FIA WK Cross Country dus alle toppers staan hier aan de start. De proloog stelt natuurlijk eigenlijk niets voor en is vooral bedoeld om een leuke startopstelling te maken voor de eerste echte etappe richting Erfoud.

 Live timing van het evenement kan hier gevonden worden. 

23 april 2018

Derde plaats voor Maik en Rob in Marokko!

De Morocco Desert Challenge is ten einde gekomen met een laatste proef naar Matarka, waar Maik en Rob zeker niet meer voor de overwinning gingen. De derde plaats in het klassement was eigenlijk onbedreigd met een uur of 2 afstand naar de nummer 2 en een soortgelijke afstand naar de nummer 4. Alsnog kwamen ze weer netjes in de top 10 binnen en kon er nagenoten worden van een fantastische rally.

Maik Willems: “Iedereen die sentinelde mocht er met een vorstelijk gebaar langs vandaag. We hebben het rustig aan gedaan. Er is toch niks meer te winnen. Ik ging voor het hoogst haalbare en dat was deze keer de derde plaats. Meer zat er niet in, maar dat geeft helemaal niks. Ik ben tevreden met het resultaat. We hebben een erg leuke week gehad. De bivaks zijn goed, de routes zijn waanzinnig gevarieerd en uitdagend, en het fijnste is wel dat je veel wedstrijdkilometers maakt maar geen ellenlange liaisons hebt. De finishes liggen in het bivak en je zit meteen aan het koud biertje. Die hebben we dan ook wel verdiend, want het is hard werken geweest.”

Volledig artikel op rallymaniacs.nl