15 januari 2020

Etappe 11: Shubaytah > Haradh

[update 19:00] En jawel hoor, de duinen waren prachtig. En inderdaad, een heel aantal mensen verslikte zich en verloren tijd. Maik en Rob zijn net zo stabiel als de rest van de rally en komen binnen als 37e. Later meer!

FINISH

Pos. Nr. Bestuurder Gereden tijd Verschil met kop
37 359 WILLEMS (NLD) 05:49:17 + 01:35:06

Vandaag zouden dan toch echt die prachtig mooie duinen moeten komen. Gisteren heeft iedereen al een lading duinen zien liggen, toen ze over de weg naar het marathonbivak reden. Dat zouden ze weleens kunnen zijn voor morgen. 80 km lang mooie duinen, dat is wat er wordt verwacht. Zou zomaar kunnen dat er op deze dag nog mensen door de mand vallen, of juist wonderbaarlijk boven komen drijven.

We hopen natuurlijk dat Maik en Rob nog een mooi stukje winst voor het klassement kunnen scoren om in die top 30 te kunnen eindigen. Uiteindelijk is daar helemaal niet zoveel voor nodig, dus we gaan zien of het nog gaat lukken!

Verbinding Special stage
365 km 379 km

Start Special Stage

Pos Nr Rijders Lokale tijd NL tijd
37 359 Willems / Van Pelt 09:15:00 07:15:00

Om ons zelf live te volgen zijn een aantal opties, allemaal beschreven op deze LIVE pagina

15 januari 2020

Geen vliegschaamte

Vandaag een bijzondere tiende etappe. Het eerste deel bestond uit snelle duinen, met merendeel ronde afdalingen maar zo nu en dan een hele steile. Opassen dus, want als je dat niet ziet ga je of rollen of vliegen. Het was vaak moeilijk te zien met als consequentie dat veel auto's gerold of erger zijn. Zie hieronder een paar filmpjes van andere deelnemers. Eerste is een Hilux met de Nederlandse Bert Heskes als navigator. Beiden naar het hospitaal en uit de rally. De tweede is oud Formule 1 coureur Alonso, die kon zijn weg wel vervolgen maar had veel schade opgelopen wat je helemaal niet wilt in zo'n marathonetappe. Die rijdt de komende anderhalve dag zonder voorruit (al zullen de Toyota snelle assistentietrucks misschien gewoon een nieuwe voorruitje erin zetten vanavond). Voor de fabrieksteams is een marathonetappe toch anders dan voor ons.

Ook bij de motoren veel valpartijen en dus zoveel werk voor de helikopters dat het tweede deel om veiligheidsredenen geannuleerd werd. Maik en Rob hebben geen risico's genomen, behoudend gereden en dat levert een 36e tijd op en een 31e in het totaalklassement. Morgen staat er een schitterende duinenetappe op de planning, 379 km tegen de klok en ook nog eens 300 km verbinding dus weer geen zielige dag. We verheugen ons op de duinen!