18 april 2019

Etappe 6: Zagora > Merzouga

Vandaag veel zand op het programma, want we gaan naar Merzouga. Er waren 324 km in het roadbook opgenomen, maar niet iedereen heeft ze allemaal gemaakt. Zo viel Erik van Loon uit na een zware crash, en brandde de SSV van Peter Erren tot de grond toe uit. Maik en Rob waren lekker in hun element, ze finishten op een mooie 8e plaats op 1h01m03s achterstand op winnaar Besson. Die man rijdt in een Peugeot, een van de auto's die de afgelopen jaren meededen om de winst van Le Dakar. Helaas is het klassement wel over na de straftijd van etappe 4 maar ondanks dat zijn ze voorlopig toch alweer opgeklommen naar een 26e plaats algemeen. Onze twee stalgenoten hebben niet zoveel straftijd en bemannen momenteel een 6e en 12e plek in het klassement.

De zevende etappe van morgen gaat naar Bouarfa. We zijn nu in Merzouga en natuurlijk gaat het eerste deel van de proef weer door de duinen van Erg Chebbi, waarna we verder naar het noorden gaan en uiteindelijk het zand inruilen voor snellere delen. Oftewel, een hoop technische delen in de ochtend en in de middag zal navigatie een belangrijkere rol gaan spelen.

Foto door MDCRallymaniacs - Jeroen van Oers

Etappeverslag

17 april 2019

Etappe 5: Foum Zguid > Zagora

De vijfde special was iets meer dan 300 km lang en beloofde veel zand. Toch bleek dat uiteindelijk mee te vallen, ook al zat er 50 km aan duinen in bij Erg Chegaga. Zoals gezegd konden Maik en Rob weer gewoon van start vandaag, maar wel met een tas vol straftijd. En vandaag werd er weer tijd verloren, het resulteerde in een 18e tijd. 

Morgen gaat het weer door, naar Merzouga. Een stukje Marokko wat eigenlijk in geen enkele rally ontbreekt door de fantastische duinen van Erg Chebbi. Ook Maik en Rob zijn erg bekend in dit gebied, gezien de hoeveelheid rally's die ze samen al in Marokko hebben gereden. Stuk of 10 inmiddels! 370 km aan special op de planning, met een beetje van alles wat. Het zand zit aan het eind, en vrijdag gaan we daar dan ook lekker in verder. 

Etappeverslag