17 april 2019

Etappe 5: Foum Zguid > Zagora

De vijfde special was iets meer dan 300 km lang en beloofde veel zand. Toch bleek dat uiteindelijk mee te vallen, ook al zat er 50 km aan duinen in bij Erg Chegaga. Zoals gezegd konden Maik en Rob weer gewoon van start vandaag, maar wel met een tas vol straftijd. En vandaag werd er weer tijd verloren, het resulteerde in een 18e tijd. 

Morgen gaat het weer door, naar Merzouga. Een stukje Marokko wat eigenlijk in geen enkele rally ontbreekt door de fantastische duinen van Erg Chebbi. Ook Maik en Rob zijn erg bekend in dit gebied, gezien de hoeveelheid rally's die ze samen al in Marokko hebben gereden. Stuk of 10 inmiddels! 370 km aan special op de planning, met een beetje van alles wat. Het zand zit aan het eind, en vrijdag gaan we daar dan ook lekker in verder. 

Etappeverslag

16 april 2019

Etappe 4: Assa > Foum Zguid

De vierde etappe was een erg interessante. Al ruim voor de verwachte finishtijd kwam er een bericht dat Maik en Rob problemen hadden en op de bezemwagen moesten wachten. Later bleek dat Hiluxvriend Henk de Jong op ongeveer dezelfde plaats met problemen stond, en eigenlijk komt het er op neer dat ze van 2 beschadigde Hiluxen 1 rijdende gemaakt hebben. Maar dat was dan wel de Hilux van Henk, en Maik en Rob bleven dus achter tot alles en iedereen wel voorbij waren. 

Maar goed, het was meer een kwestie van de juiste spullen niet bij je hebben want er was geen enkele belemmering om (na een stukje knallen van de monteurs natuurlijk) weer aan de start van etappe 5 te verschijnen. En daar zouden we dan een bak met zand gaan vinden dus dat wordt mooi. Helaas is het klassement wel aan barrels door de ellende van deze dag maar dat mag de pret niet drukken. 

Foto door MDCRallymaniacs - Jeroen van Oers

Etappeverslag