16 april 2019

Etappe 3: Smara > Assa

Mooie 8e plaats in de etappe van vandaag, na 5 uur sturen over 372 km. Dat lijkt veel tijd maar nog steeds binnen een half uur van de winnaar in de autocategorie. Morgen krijgen we weer een lange dag voor onze kiezen, maar daar komen we voor!

Foto door MDCRallymaniacs / Tim Buitenhuis

Etappeverslag

14 april 2019

Etappe 2: Abetteh > Smara

De tweede etappe van de Morocco Desert Challenge was maar liefst 400 km lang, maar daar stond tegenover dat er heel veel plankgas gereden werd. Erik van Loon werd de winnaar bij de auto's met een gemiddelde snelheid van 120 km/h wat gewoon enorm hoog ligt. Maik en Rob hebben dat gemiddelde niet gehaald maar scoorden wel een mooie voorlopig 12e plaats in deze etappe. Voorlopig, want later op de avond komen de straftijden erbij en kan er nog wel wat veranderen. Vandaag was het stoffig en snel, er was veel in te halen maar dat viel dus nog niet mee.

Morgen gaat het naar Assa, een special van 372 km waar we allerlei soorten ondergrond verwachten. De eerste 2 etappes waren nog niet helemaal waar we ons lekker in voelen maar dat gaat ongetwijfeld komen. Volgens de organisatie komen we bij een militair checkpoint waar ze al 10 jaar wachten op een bezoekende rally, dus dat wordt natuurlijk een feestje.

Foto door MDCAlessio Corradini

Etappeverslag